16 mei – Jeroen de Valk over jazzveteraan John Engels bij BplusC

Jeroen de Valk spreekt over zijn werk als muzikant, journalist en vooral schrijver op zaterdag 16 mei 15.30 uur in de Centrale Bibliotheek van Leiden. De Valk (1958) publiceerde onlangs de eerste biografie van de jazzveteraan John Engels.

De nadruk van zijn lezing zal liggen op De Valks recente monografie over John Engels. Het draagt de titel ‘Hé vogel, wanneer spelen we weer?’ aangezien dat Engels’ vaste reactie is als iemand vraagt wanneer Engels (1935) eindelijk met pensioen gaat. Engels gaat namelijk nooit met pensioen en musiceert nog steeds met de gretigheid van een jonge hond.

Eerder schreef hij de gezaghebbende biografieën over Ben Webster en Chet Baker. Het boek over Baker werd gepubliceerd in vijf talen en werd geprezen tot in Tokio en New York. De Valk is sinds 1979 actief als journalist; hij werkte tientallen jaren als freelance muziekspecialist voor Het Parool en was van 2000 tot 2014 in vaste dienst bij regionale kranten als algemeen nieuwsjager.

Ken Vos journalist van Leidsch Dagblad houdt een inleiding.

Het boek is te koop en Jeroen de Valk signeert.

Datum: 16 mei 15.30 uur, toegang gratis
Locatie: Nieuwstraat

‘sAvonds treedt John Engels op bij  Hot House met het  John Engels Kwintet – Tribute to the Diamond Five http://www.hothousejazz.nl/node/730 Wie een boek koopt krijgt ‘s avonds een korting van €2,50 op de toegangsprijs.