06 mei – Leiden in WOII door Hans Blom en Alphons Siebelt bij Kooyker

Woensdag 6 mei: lezing over Leiden in de Tweede Wereldoorlog

Naar aanleiding van twee nieuw verschenen boeken Hij zat bij de onderduikersbond en Leiden 40-45 geven samenstellers Hans Blom en Alphons Siebelt een lezing over ‘Leiden in de Tweede Wereldoorlog’ bij Kooyker.

Tijdens de oorlogsjaren zijn er in Leiden vele honderden Joodse en vele duizenden andere onderduikers geweest. Het boek Hij zat bij de onderduikersbond geeft een nauwgezet beeld van de hulp die onderduikers kregen van enkele illegale organisaties. Het ging etensbonnen, maar de Leidse illegaliteit wist ook met valse papieren te voorkomen dat vele honderden mannen naar Duitsland zouden worden gestuurd. Voor het eerst is er een boek dat dit stuk geschiedenis zo compleet en grondig omschrijft. Het zal de kijk op Leiden in de oorlog van menig lezer veranderen. Leiden 40-45 geeft een bredere kijk op Leiden tijdens WOII, maar zal ook ter sprake komen tijdens deze interessante lezing.

Leidenaar Hans Blom is geboren en getogen in Leiden. Hij was hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Alphons Siebelt werkte als historicus bij het Regionaal Archief Leiden aan de realisatie van de beeldbank over de Tweede Wereldoorlog.

Aanvang: 19.30 uur. Toegang € 5,=. Reserveren gewenst via info@kooyker.nl of 071-3040130

Boekhandel Kooyker
Breestraat 89
2311 CK Leiden

Willeke van der Meer
06-14189726