27 sept – Monstergedicht door Charles Schouten tijdens de Kunstroute, 15.00 uur

Monstergedicht tijdens Kunstroute

Zondag 27 september, tijdens de kunstroute, brengt de Leidse accordeonist Charles Schouten zijn monstergedicht ‘Bekkenist’ ten gehore in ‘Vooraf en toe’ in Leiden. Hij is daartoe uitgenodigd door Leo van Zanen.

Charles Schouten is in en buiten Leiden vooral bekend als muzikant. Hij treedt regelmatig op met drums, percussie of accordeon in diverse groepen, waaronder 3 Ons Kiloponders, een Leids orkest, met zelf gecomponeerd repertoire. Ooit was hij drummer van de band Kayak. Dat hij ook poëzie schrijft is misschien niet iedereen bekend. Het optreden van 27 september zal dan ook voor velen een aangename verrassing inhouden.

‘Bekkenist’, in de loop van een aantal jaren tot stand gekomen, is een enthousiast onder woorden gebrachte rondleiding door hart en ziel van een slagwerker. Meer dan een uur lang zullen de woorden van het gedicht het publiek om de oren knallen, roffelen en slaan. ‘Bekkenist’ is nog niet eerder uitgevoerd, zodat sprake is van een (wereld)première.

Het optreden wordt georganiseerd door de dichter Leo van Zanen, die vorig jaar tijdens de kunstroute met ‘Klinkt helder op’ een dag lang een sonnettenmarathon tot stand bracht. Voorafgaand aan de uitvoering heeft Van Zanen een introductiegesprek met Schouten, waarbij ook ander, korter werk van de dichter-muzikant zal klinken. Bij de voordracht van ‘Bekkenist’ zal Schouten worden bijgestaan door zijn gastheer.

De middag begint om drie uur ’s middags en is gratis toegankelijk. Plaats van handeling: eet-, drank- en kunstlokaal ‘Vooraf en toe’, Botermarkt 9, Leiden.