18 okt – Theatercafé! in Scheltema, 14.30 tot 17.30

Zondag, 18 oktober 2015: Theatercafé!

Vier artiesten, elk 20 minuten vanaf drie uur in Scheltema aan de Marktsteeg in Leiden. De herfst is in de lucht terwijl binnen bij Scheltema een aangename culturele temperatuur hangt. Wederom een rijk palet aan talent, gevarieerd in kleur en bont qua gezelschap.

Yvonne Gillissen is behoorlijk veelzijdig te noemen. Ze acteert, regisseert en schrijft zowel voor theater als proza. Daarnaast publiceert ze vanaf 1996 korte verhalen. In 2014 verschenen drie novelles van haar hand: Christopher Box, Nacht van de Kodiakbeer en Par-Douce. Yvonne komt voor ons enkele van haar verhalen vertellen.

GordijnOpzij is een samenwerkingsverband tussen muzikant Jan van de Kar en speler Ben Bijker uit Gouda. ‘Echte Liefde’ heet hun voorstelling. Een stomme film met live muziek… Er staat een mooie vrouw bij de bushalte. Man ziet vrouw, raakt diep onder de indruk en wil contact maken. GordijnOpzij houdt zich bezig met theater en clownerie.

Han Ruijgrok is een veel geziene en gehoorde Leidse verschijning. Bekend van onder meer zijn wekelijkse cultuurprogramma Cultuur071 met Gideon Roggeveen op Sleutelstad radio, zijn hoorspel teksten voor PSTheater en als dichter. In maart van dit jaar verscheen zijn bundel gedichten ‘zinnen op een schoonheid’ bij de Leidse uitgeverij De Muze, door Barbara van Druten van illustraties voorzien. De bundel is inmiddels aan een tweede druk toe en Han komt ons enkele van zijn gedichten laten horen. “Han Ruijgrok schreef een prachtige bundel waarin de dichter Ruijgrok alles uit de kast heeft gehaald om in prachttaal te verhullen wat zich niet laat verhullen – het leven.”

Jong Quite Quiet is het door BplusC gesponsorde talentenprogramma voor jonge singer-songwriters. Het tweede seizoen vangt deze week aan en we verwelkomen bij het theatercafé een nieuw talent uit deze serie. Het vorige seizoen was van een verrassend hoog niveau, we gaan voor meer!

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden,18 oktober, deuren open 14.30 uur. Scheltema, Marktsteeg Leiden.

Entree: euro 5,-