29 nov – oproep en programma voor Nederland leest

  1. Oproep tot schrijven van een kort verhaal tekstvoorstel:

Schrijf het mooiste korte verhaal tijdens Nederland Leest

Laat je inspireren door het schilderij van Jan van Goyen Gezicht op Leiden uit het Noordoosten. 1650, collectie Museum De Lakenhal.
Stuur je verhaal voor 23 november naar nederlandleest@bplusc.nl. De ingezonden verhalen worden gepresenteerd op de slotmiddag van Nederland Leest op zondag 29 november van 14.00 tot 17.00 uur in BplusC locatie Nieuwstraat. Tijdens deze slotmiddag zullen de schrijver Abdelkader Benali en de stadsdichter Wouter Ydema aanwezig zijn. Abdelkader Benali zal een lezing verzorgen over zijn werk en de stadsdichter Wouter Ydema zal een gedicht speciaal geschreven voor deze gelegenheid voordragen.
De inzenders maken kans op een cursus Creatief schrijven.

Tijdens de landelijke actie Nederland leest kunnen bibliotheekleden van BplusC gratis de verhalenbundel Nederland leest de mooiste korte verhalen afhalen bij een van de bibliotheeklocaties.

  1. Slotmiddag Nederland Leest

Zondag 29 november
BplusC locatie Nieuwstraat

Programma

14.00 uur: Christiaan Vogelaar (conservator oude schilderkunst Museum De Lakenhal) vertelt meer over het schilderij Gezicht op Leiden uit het noordoosten van Jan van Goyen.

14.30 uur: Schrijver Abdelkader Benali is te gast. Zijn verhaal De kooi werd geselecteerd voor de Nederland Leest-bundel met de mooiste korte verhalen van Zuid-Holland.

Hij vertelt over zijn werk en beantwoordt vragen uit het publiek.

16.00 uur: Stadsdichter Wouter Ydema leest een gedicht geïnspireerd op Nederland Leest voor.

16.15 uur: Presentatie van de ingezonden korte verhalen.

Toegang gratis

nederland leest