28 jan – poëzie festival bij old school

28 januari Nationale Gedichtendag

In Old School Poëzie Festival

Programma
15:00u – 18:00u
– Dichters op de thee: – workshop gedichten schrijven
– Hapjes uit de oude doos: – workshop old school hapjes maken

20:00u – 23:00u
– diverse optredens van o.a. Daniël Dee met zijn vaste gitarist (Daniël was tot 2014 stadsdichter van Rotterdam), Frans Terken, Gideon Roggeveen, Martin M Aart de Jong & Dj Jan de Rijk (met een ode aan de vorig jaar overleden HH ter Balkt)
– De eet- en hoorbare resultaten uit de workshops worden tentoongesteld en desgewenst genuttigd
– Livemuziek

Komt u ook? Dat stellen wij dan zeer op prijs. De prijs van een ticket is € 7,50 (of € 10,- inclusief een van de workshops), en we vragen u te reserveren via info@leidsliterairlandschap.nl, uiteraard kunt u ook langskomen in Old School aan het Pieterskerkhof 4a.

Gedichtendag 2016 in Leiden wordt georganiseerd door Stichting Leids Literair Landschap in samenwerking met Old School.

Toelichting:

In de middag

‘Dichters op de thee’: workshops onder leiding van ervaren dichters. Het thema van de Poëzieweek is dit jaar ‘Herinnering’. Creëer je eigen herinnering: zoek een mooi, oud gedicht uit en kom naar de workshop om te leren hoe je het gedicht o.l.v. Frans Terken en/of Jaap Montagne kunt ombouwen tot iets moderns. Of u ‘dicht’ uw eigen herinnering.
Of liever de workshop ‘Hapjes uit de oude doos’? Wie kent ze nog, de klassiekers uit de jaren ’60 en ’70? Onvergetelijk en onvergelijkbaar. workshop vergeten hapjes maken, o.l.v Christel Schollaardt en Marianne Oosterop. Kent u ze nog: kaas met mandarijn, augurk in boterhamworst, en nog veel meer?

’s Avonds

Vanaf 20.00 uur optredens van de deelnemers aan de workshops (wie durft?), Leidse dichters en als speciale gast Daniël Dee. Natuurlijk ook: muziek! En de hapjes uit de oude doos en iets lekkers te drinken. En dat allemaal in de unieke ambiance van Old School.

Er zijn inmiddels wat namen bekend van dichters die ’s avonds optreden tijdens de Gedichtendag in Old School: Martin Max Aart de Jong, Gideon Roggeveen, Frans Terken en Susanne Metaal hebben deelname bevestigd. En er is een dichter, die we nog even geheim houden.

Je kunt ook een link maken naar de facebook pagina: https://www.facebook.com/events/555905814563944/

Poezie festival Old School 28 jan 2016