8 mrt – Ilja Leonard Pfeijffer bij Kooyker, 19.30

Optreden Ilja Leonard Pfeijffer en Brieven uit Genua (nieuw!)

Slechts één week na het verschijnen van Brieven uit Genua bezoekt Ilja Leonard Pfeijffer zijn tweede thuisbasis: Leiden. Hij draagt voor, signeert en wordt geïnterviewd door Onno Blom.
Het belooft een spraakmakende avond te worden.

Brieven uit Genua, dat de eerste week van maart verschijnt, is de natuurlijke tegenhanger van de bekroonde roman La Superba. Het speelt zich voor het grootste deel af in dezelfde stad. De fictieve auteur uit La Superba heeft in de brieven plaatsgemaakt voor het leven van de schrijver zelf in het barre, bange oord dat werkelijkheid heet: alle brieven zijn echt en voor zover mogelijk werkelijk verstuurd. In die brieven reflecteert Ilja Pfeijffer op zijn bestaan als schrijver en op het schrijven zelf, op zijn jeugd in Rijswijk en zijn studententijd in Leiden, en op de gebeurtenissen in de wereld. Tijdens het schrijven van de brieven ontspint zich het verhaal van een grote liefde die alles verandert. Irritant scherpzinnig, pijnlijk grappig en hartverscheurend eerlijk.

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba. In 2015 is Pfeijffer de auteur van het Poëziegeschenk en in januari 2016 won hij met Idyllen de VSB Poezieprijs.

Dinsdag 8 maart: Aanvang 19.30 uur. Toegang: € 5,00. Reserveren gewenst via info@kooyker.nl of 071-3040130

Boekhandel Kooyker
Breestraat 89
2311 CK Leiden
071-3040130

55657_92859_Pfeijffer_Ilja Leonard.jpg