4 mrt – Lodewijk van Oord bij Kooyker, 17.00

Vrijdag 4 maart : Boekpresentatie Alles is van waarde van Lodewijk van Oord

Over het boek:

De platen van het systeemplafond vallen van armoede uit elkaar, het stof ligt duimendik op de boekenkasten en de muizen eten langzaam maar zeker hun weg door het papier van imposante maar verouderde naslagwerken. Dit is de universiteitskamer van de Leidse wetenschapper Wijnand Struif. Hij kan – en wil – zich geen andere omgeving voorstellen: dit is zijn werk, zijn thuis, zijn leven. Maar de universiteit is volop in beweging. Oude tradities moeten plaatsmaken voor moderne ideeën, verliesgevende instituten worden gesloten, kleine opleidingen gedwongen te fuseren. Wijnand staat met zijn rug tegen de muur. Zijn Instituut voor Numismatiek beheert een kostbare verzameling oude munten, die bestuurder Sjuul van Baarlo maar wat graag zou gebruiken om het gat in de begroting te dichten.

Hoe besluit een gemeenschap wat waardevol is? Hoe verhoudt een veranderende samenleving zich tot de eigen geschiedenis en cultuur? Alles van waarde is een verhaal over zilver en goud, origineel en kopie, lichaam en geest. Van Oord laat ons ontwikkelingen en verbanden zien die geen enkele lezer onberoerd zullen laten.

Over de auteur:

Lodewijk van Oord woonde en studeerde in Leiden en specialiseerde zich in de Oude Geschiedenis. In Alles van waarde blikt hij terug op die periode en beschrijft hij de grachten, cafés en bibliotheken waar zijn eigen studietijd zich afspeelde. Het eerste exemplaar zal deze middag door Lodewijk worden aangeboden aan prof. dr. Henk Versnel (emeritus hoogleraar Oude geschiedenis). Naast Lodewijk van Oord zullen ook Paul Beliën (Numismaticus) en Irwan Droog (redacteur) een bijdrage leveren aan deze middag.

Aanvang: 17.00 uur. Toegang vrij. Reserveren via info@kooyker.nl of 071-3040130

Boekhandel Kooyker

Breestraat 89
2311 CK Leiden
071-3040130